Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 maart vindt de Intertraffic Amsterdam 2012 plaats. Zo’n 850 exposanten uit 45 landen zullen er hun producten en diensten voor het voetlicht brengen. Het is onmogelijk álles te bekijken – en daarom heeft NM Magazine een ‘netwerkmanagementroute’ voor u uitgestippeld.
Intertraffic Amsterdam bestrijkt met 56.000 m2 bijna de gehele beursvloer van RAI. In het Europa Complex, de hallen 1 tot en met 6, worden de thema’s Infrastructuur, Veiligheid en Parkeren belicht. Het Holland Complex is gereserveerd voor Smart Mobility (hal 9) en Verkeersmanagement (hal 10 en 11). Bezien vanuit netwerkmanagement zijn deze laatste hallen het interessants. Onderstaande route leidt u langs een aantal van innovaties van NM Magazine-partners:
- Technolution heeft op stand 09.100 de zonne-energieauto Nuna6 als trekker staan. Via de boordcomputer MobiBoxx zal het verband worden gelegd tussen elektrisch rijden, voertuig-tot-voertuigcommunicatie en coöperatieve systemen. Verder live demonstraties van MobiMaestro, een oplossing voor netwerkbreed verkeersmanagement.
- Op stand 09.300 is DTV Consultants te vinden. Onderwerpen: onderzoek en advies op het gebied van verkeer en mobiliteit, en uiteraard opleidingen en cursussen.
- De stands 10.101 en 10.203 zijn voor Imtech Traffic & Infra (Imtech/Peek). Zij presenteren er ImFlow, een innovatief verkeersmanagementsysteem. Ook kunt u een rit in een simulator maken om zelf te ervaren welke nieuwe perspectieven er opdoemen dankzij coöperatieve voertuig-wegkantsystemen. Verder veel nieuws op het gebied van tunneltechnische installaties en PRIS-systemen.
- Vialis presenteert zich op stand 11.101 als producent, systeemintegrator en dienstverlener. Op de stand wordt onder meer het scenariomanagementsysteem ViValdi getoond.
- Siemens pakt lekker uit op 11.209, de grootste stand van de Intertraffic. Veel verkeerstechnologische innovaties, waaronder systemen die via multimedia met elkaar samenwerken.
- Op stand 11.312 presenteert DHV zich. Zij introduceren op de Intertraffic een vernieuwende aanpak op het gebied van verkeersmodellering: het integreren van macro-, meso,- en microscopische functionaliteiten in één modelomgeving.
In deze editie van Intertraffic presenteren ook enkele regio’s zich. Op stand 09.211 bijvoorbeeld hebben Rijkswaterstaat Noord-Holland, provincie Noord-Holland en Amsterdam een gezamenlijke stand onder het thema ‘Samenwerking voor duurzame bereikbaarheid’. De regio laat er onder meer zien hoe er op elkaars wegen wordt gestuurd, onder coördinatie van het Regionaal Tactisch Team Noord-Holland, en wat de Metropoolregio doet op het gebied van elektrisch rijden.
Dutch Pavillion
Op onze NM Magazine-route mag ook het Dutch Pavillion niet ontbreken, een initiatief van onder meer Connekt, op stand 09.103. De bedoeling van het paviljoen is om het internationale publiek kennis te laten maken met de kennis en kunde van de BV Nederland op het gebied van smart mobility. De Brabantse (overheids)partijen presenteren zich hier bijvoorbeeld onder de vlag van DITCM, Dutch Integrated Testsite for Cooperative Mobility. Bezoekers kunnen zo kennis nemen van alle mobiliteitsoplossingen die in de Brainport (regio Eindhoven-Helmond) worden ontwikkeld.
Ook Connekt zelf, de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW), TNO, ARS T&TT, VIA en Goudappel Coffeng presenteren zich op de gezamenlijke stand. Hoewel de insteek is om BV Nederland goed neer te zetten, biedt het Dutch Pavillion ook de Nederlandse bezoekers een nuttige inkijk in waar we staan als om het slimme mobiliteit gaat.
___
Wie Intertraffic wil bezoeken, kan zich het beste vooraf registreren op de site amsterdam.intertraffic.com. De toegang is dan gratis en u voorkomt tijdverlies op het beursterrein zelf.